0299 - 780 780

info@fnfadministratie.nl

FNF Administratie

1141 CB Monnickendam

×

Startende ondernemers

Lage kosten grote hulp

Als financieel specialist hebben we één belangrijke tip voor elke startende onderneming: houd de kosten in het begin zo laag mogelijk. Stel jezelf dus telkens opnieuw de vraag ‘heb ik dit echt nodig voor mijn bedrijfsvoering?’. Dat geldt voor dat gedroomde pand aan de grachten, die leaseauto, maar ook gewoon voor die macbook en die printer. Je boekhouding is noodzakelijk, ook het eerste jaar. Van levensbelang zelfs, dat zal je nog wel merken. Maar het is ook gewoon een kostenpost. Zo simpel is het.

Wil je een klein voorproefje wat er allemaal op je bord komt het eerste jaar? Een kleine greep: een ondernemingsplan en bedrijfsstrategie, het bepalen van je rechtsvorm (Bijvoorbeeld B.V., VOF of eenmanszaak), afsluiten verzekeringen, plegen van investeringen (computers, machines etc.), ; inschrijven KvK en aanvragen btw-nummer.

Dan hebben we het nog niet over het aanvragen van krediet of financiering bij de bank, het opzetten van je (loon)administratie of het maken van begrotingen en het berekenen van marges. En er is nog geen bonnetje ingeklopt, geen verkoopfactuur naar een klant, laat staan een kwartaalaangifte gedaan. En toch: laat je door die realiteit niet ontmoedigen. Iedereen moet er doorheen en het went. Zeker als je geholpen wordt door FNF Administratie. Lage kosten en grote hulp voor starters.

Mail naar info@fnfadministratie.nl of bel direct met 0299 – 780 780