0299 - 780 780

info@fnfadministratie.nl

FNF Administratie

1141 CB Monnickendam

×

Wat anderen van ons vinden

Toen Carla en ik op zoek waren naar een ander administratiekantoor, werden we door een collega-uitvaartondernemer geattendeerd op FNF, het bedrijf van Fenneke Freese. Juist omdat we in onze branche met speciale regelgeving en daarbij horende administratieve processen te maken hebben, leek het ons fijn om bij iemand terecht te kunnen die hier specifieke kennis over heeft. Met name de regelgeving rondom de BTW kan ronduit verwarrend zijn, als je niet volledig ingevoerd bent en je kennis op peil houdt.

We zijn heel blij dat we de overstap gemaakt hebben. Fenneke is kundig, efficiënt, betrokken en altijd snel bereikbaar op de momenten dat wij met een vraag zitten. Ze heeft ons stap voor stap geleerd hoe we veel van onze administratie zelf kunnen invoeren in een geautomatiseerd systeem (Visma), wat ons scherp houdt en uiteindelijk alleen maar geld bespaart. Daar komt nog eens bij, dat ze heel transparant is in haar urendeclaratie en tarieven. Vanwege de kleinschaligheid van haar bedrijf lopen we ook niet aan tegen allerlei dure overheadkosten.

Kortom: Fenneke neemt ons tegen een eerlijke vergoeding veel “gedoe” uit handen en we steken een hoop van haar op. Een aanrader voor collega-uitvaartondernemers!

Fleur van Duin, samen met Carla Bleesing eigenaar van Symfonie uitvaarten.

Er zijn mensen die een half leven lang tobben: wel of niet voor zichzelf beginnen. Zo niet Romy de Boer (Zaandam, 1995): zij was 17, haar vriendin – eveneens Romy net 18 en ze begonnen een winkel. In sieraden.

Op het Zuideinde in Monnickendam, in een stuk van de leegstaande winkel van een van hun vaders. Sommige vriendinnen zetten samen een tattoo als ze 18 worden, de Romy’s gingen naar de KvK om hun VOF in te schrijven.

‘Ze heeft altijd het antwoord’
Ondernemer Romy de Boer, Beads by Romy’s

Geef hem een tekening en een stapel hout en Vincent Paans bouwt je een huis. Met zijn blote handen en 25 jaar ervaring. Paans is een vakman. Wat heet: een ambachtsman, zoals ze niet meer van school komen.

De boekhouding, ‘het minste aan ondernemen’, laat hij door FNF doen. ‘Het is gewoon voor elkaar. Zij zorgt dat ik financieel op het goede pad blijf.’

‘Ik weet gewoon dat het goed zit’
Vincent Paans, aannemer en timmerman

Toen Nathalie van Veggel in 2008 zelfstandige werd vond ze het allemaal ‘best spannend’. Ze huurde een stoel bij een collega en begon. Vandaag is ze, nog geen tien jaar later, eigenaresse van Beautysalon Moments op ’t Spil in Monnickendam.

Nathalie heeft met haar totaalconcept 5 huurders en een kapster in dienst. FNF begeleidt haar financiën. ‘FNF is in elke stap met me meegegroeid. Of eigenlijk: zonder eigenaresse Fenneke had ik veel van die stappen niet gezet.’

‘Ik houd niet van verrassingen’
Nathalie van Veggel, kapster en ondernemer